fredag den 29. november 2013

Masser af børnesange i tralaleg.dk

Tak til jer der havde lyst til at fortælle lidt om, hvilke julesange I synger derhjemme...
Vi har valgt én af kommentarerne, som får tilsendt en lille hilsen. Valget faldt på "Julemand kom indenfor" :)

Jeg må bare vise jer vores nyeste produkter fra svenske Oskar og Ellen.
Fin sangpose med 6 forskellige figurer i lækkert stof. Lad børnene finde en figur i posen og sammen kan I nu synge en sang som passer til figuren.
Vi har også en pakke med 6 andre figurer...
Bagpå figurerne er der en lille lomme til at stikke fingeren ind i. På den måde kan barnet sidde med figuren, mens I synger sangen. Sangposen er en rigtig fin julegave-idé :)
Se også den flotte stjernehat med stjernestav fra Oskar & Ellen. Kan bruges til krybbespil m.m.







fredag den 8. november 2013

Julesange for børn og voksne!

Et indlæg om sang og julesange...
I nogle familier er det helt almindeligt at synge sammen - hele året rundt! Men for mange mennesker er det i virkeligheden rigtig svært at skulle synge for sine børn - eller når andre voksne hører på det. Har du det også sådan, vil jeg gerne opfordre dig til at gøre det alligevel! Det lyder måske lidt for nemt, men jeg ved bare hvor stor betydning det har for børn og voksne, at synge og blive sunget for. Sangen skaber nærvær og fællesskab og gi'r så utrolig meget til børns udvikling. Vi behøver ikke være professionelle for at synge for vores børn for der er ingen stemme der er bedre for dit barn, end netop din stemme.
Sangene kan noget almindelige ord ikke kan. Sangene har deres helt eget sprog, som kan ramme vores følelser på en helt speciel måde.
I aftes så jeg en genudsendelse om "Sømanden og juristen" fra Ankerfjord hospice. En mand lå for døden og man så et klip, hvor en pianist sad og spillede og sang inde på mandens værelse. Det frembragte tårer hos manden (og hos mig)!
Vi nærmer os december... og jeg vil da gerne slå et slag for at vi også bruger december til at få sunget en masse dejlige jule-/adventssange. Har du lyst til at fortælle lidt om hvordan I gør hos jer i december... hvilke julesange der er favoritter - så skriv meget gerne en kommentar :)

Mangler du inspiration til at få sunget i december så kig med her...
Shufflebook har lavet en boks med 24 julesange til børn (og voksne) + opskrifter. Konceptet er genialt!
Der er super flotte illustrationer på den ene side og tekst på den anden side. Alle melodier kan høres på Shufflebook.dk. Nogle gør det, at de hver dag lægger et kort med en sang på - ned i sokken med kalendergaven. Så kan I ha' en hyggestund med sang og kalendergave. Andre bruger dem når de er sammen med familien i løbet af december - og juleaften. Så kan I skiftes til at trække et kort og gætte hvilken julesang I nu skal synge. Shufflebook har også lavet andre udgaver med sange. For børn fra 0-3 år og fra 4-7 år. 
Mon ikke boksene kommer til at ligge mange steder under juletræet :)



Forlaget Bolden har også udgivet en skøn bog med julesange og cd. 12 dejlige og kendte julesange. Sangene er ill. af den kendte børnebogstegner Dina Gellert og cd'en er indspillet/indsunger af Sille Grønberg og Palle Windfeldt. 2 super dygtige og garvede musikere, som ta'r ud og laver en masse koncerter for børn.



Go' fornøjelse med at synge sammen med børnene, i familien... Det er guld værd :)