tirsdag den 2. oktober 2012

Plakater til børneværelset fra tralaleg.dk

Jeg har lige sendt et nyhedsbrev "på gaden". Du får her nogle udpluk...
Lidt om sang og musik med børn - flotte plakater fra danske "See you later" m.m.

Jeg skal snart ud og holde et kursus for en flok private dagplejere. Emnet er "Småbørnsrytmik"... og jeg glæder mig. Sang og musik er en gave til alle mennesker - og så gælder det bare om at få gaven pakket ud :) Nogle siger "Jeg du'r ikke til at synge"... og så undlader de at pakke gaven ud - det er ærgeligt. Det dit barn har brug for - er din stemme :) Så syng bare løs - ved puslebordet, ved sengetid, til børnefødselsdagen m.m. Der er lavet mange videnskabelige undersøgelser som beviser, at sang og musik er med til at styrke børns udvikling - på flere måder. Den sproglige udvikling styrkes, motorikken styrkes, sanserne stimuleres.
Men - frem for alt oplever børnene GLÆDEN ved sang og musik. Har du nogensinde set et barn der står stille når det hører sang og musik ? Nej vel - så kommer der gang i hele kroppen - så syng med dit barn, ha' en kasse med rytmeinstrumenter stående til fri afbenyttelse og ha' nogle gode cd'er til børn. Indimellem har vi som voksne brug for en rolig stund. Det samme har børnene. Lad dem også lytte til klassisk musik eller rolige sange - så der ikke kun er gang i den hele tiden :) Kombiner' evt. med sæbebobler.
Go' fornøjelse med at få pakket gaven ud - ta' en bid af kagen og gi' børnene et stykke :)

Som noget nyt har jeg lavet en kuffert fuld af sang og musik: "Rytmekufferten"... til børn fra ca. 3 år.
I kufferten er der rasleæg, chiffontørklæde, rispose, idéark, bjældebånd, rytmepinde, bold og en cd: "Ballondans". Sæt cd'en på og brug løs af tingene i rytmekufferten. Fås i drenge-/pigefarver.
Her kan du se et par billeder... I kufferten m. tog er der de samme ting - i drengefarver.


Her kan du se nogle super flotte plakater til børneværelset designet af 2 piger i København.
Plakaterne måler 50 x 70 cm og er lige til at ramme ind og hænge op. Du kan se dem her...



















Tilsidst får du lige en idé du kan bruge derhjemme :) Ta' en stofpose med lukning og kom forskellige ting i - en bil, en sol, et menneske i duplo, et træ, en stjerne. dyr o.s.v. I kan nu skiftes til at trække en ting og sammen finde på en sang som handler om den ting. Kan også bruges til børnefødselsdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar