fredag den 13. maj 2016

Hvad skal jeg synge med mit barn! - tralaleg.dk

Hvad skal jeg synge for og med mit barn
Jeg har tidligere været inde på en masse gode grunde til at synge med vores børn - og der kommer flere gode grunde senere :)
I dette blogindlæg vil jeg komme med ideer til hvor du kan starte...
Du kan starte med nogle af de sange du kender fra du selv var barn. Sange som du var glad for at høre og synge med på. Syng gerne de samme sange mange gange. De små elsker og lærer af gentagelser.
Syng også sange med dit barns navn… Det er med til at skabe identitet hos barnet.
Du kan f.eks synge på melodien: "Tommelfinger hvor er du": Lille (dit barns navn), lille (dit barns navn), hvor er du? Der er du, der er du – goddag, goddag, goddag. Start med at lægge et chiffontørklæde over dit barns hoved - ta' det væk på "Der er du"og sig "Bøh". På "Goddag..." - vinker du til dit barn.
Du kan også synge sange som handler om dit barns krop og som på den måde er med til at give kropsbevidsthed.. 
Syng f.eks "Go' da til mit hoved"... fra "Babyrytmik" af Dorte Nørgaard. "Babyrytmik" er for øvrigt en rigtig fin bog med cd til de yngste. Jeg har brugt den meget når jeg har undervist i babyrytmik og babysalmesang.
Kan også varmt anbefale "Tumlebiller og Dansemus".


 
Jeg vil også gerne nævne Shufflebook” som er et genialt koncept. Boksen med 29 kort/sange fås til børn fra 0-3 år og til børn fra 4-7 år. På den ene side er der en fin illustration og på den anden side er teksten til sangen.Træk et kort - lad barnet holde kortet/kigge på tegningen. Når børnene bli'r større kan de selv vælge hvad I skal synge udfra billederne. Børnene får hurtigt nogle favoritter. På Shufflebook.dk kan I høre alle melodierne. Shufflebook har også lavet en juleudgave med 24 sange til december måned. Skab nogle hyggestunder sammen med dit barn omkring sang og musik!
Børn elsker fagter! Jeg overværede engang en seance for dagplejebørn - på en musikskole. Der blev sunget sange med mange vers, kun tekst - ingen fagter.
Det tænker jeg ikke er smart.

Til de små: Enkle sange og meget gerne med fagter. Pludselig begynder dit barn at efterligne de fagter du laver og vil synes det er endnu mere sjovt at synge. Derudover bruger dit barn kroppen når det laver fagter. 
Jeg vil gerne anbefale 3 sangbøger med fagter. "Fagtesange for de yngste", "Fagtesange fra nær og fjern" og "Babysalmesang med fagter". Fagtesangbøgerne indeholder masser af kendte fagtesange med rigtig fine illustrationer + mange gode forslag til hvordan sangene kan bruges. "Fagtesange fra nær og fjern indeholder foruden danske fagtesange - også fagtesange fra f.eks Balkan, Tyrkiet, Somalia. Babysalmesang med fagter er en fin bog med cd. Indeholder 9 smukke salmer med fagter.

I næste blogindlæg vil jeg komme med flere forslag til sange og velegnede musikinstrumenter til børn.
Go' fornøjelse med at synge sammen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar