tirsdag den 1. marts 2016

Børnesange - Syng med dit barn - tralaleg.dk

Har du sunget med dit barn i dag?

Har du talt med dit barn i dag – hed det engang… Ikke om, men med… Jeg vil gerne fortsætte: Har du sunget med dit barn i dag… ??
Du kan starte med at synge sammen med en cd – men gør det J
Jeg kan ikke sige det er livsvigtigt – li’som maden, men jeg vil pege på en lang række fordele det gi’r dit barn i nuet og på sigt – ja faktisk hele livet.
Jeg har et nærtstående familiemedlem, som har Alzheimer, og som helt har mistet evnen til at snakke. Mennesker med Alzheimer kan alligevel pludselig begynde at nynne med når der bli’r sunget sange de har hørt før, eller de kan måske endda synge nogle ord. Afhængig af hvor i forløbet de er. Demente mennesker opnår en grad af livskvalitet når de hører sang og musik, måske bare det at vippe lidt med foden. Hørelsen er noget af det sidste der forsvinder hos mennesker. Så sang og musik kan gi’ livskvalitet – dybest set fra fostertilstanden og til vi dør. Det er rigtig ærgerligt, at der ikke er ressourcer til at gøre mere brug af sangen og musikken med den enkelte demente.

Sangen og musikken er en gave som vi skal pakke op for, li’som alle andre gaver – hvis den skal få betydning for os. 
Mens børnene er helt små er vi nødt til at hjælpe dem med at pakke op, så de får glæde af indholdet – akkurat li’som vi er det med den ældre demente.

Hvorfor skal jeg synge med mit barn – hvorfor er det nu lige det er så godt og vigtigt, som jeg og andre siger…

 OVERSKRIFTEN OVER HVORFOR VI SKAL SYNGE MED VORES BØRN: Først og fremmest fordi sang og musik skaber: GLÆDE – GLÆDE – GLÆDE!!

Sang og musik skaber helt naturligt glæde. Måske har du selv prøvet at være lidt nede, og har så sunget for dig selv eller sammen med andre og oplevet at du blev løftet. Det er en livsbekræftende måde at være sammen på, at synge og spille med sit barn. I har sikkert set det eller selv prøvet at synge eller sætte en cd på og se hvad der sker. Barnet hopper og danser, kan slet ikke stå stille – og stråler af glæde. Det er forøvrigt også livsbekræftende at synge sammen med andre voksne - prøv det f.eks næste gang i er sammen i familien.

Grænseoverskridende...
Måske er det voldsomt grænseoverskridende at høre din egen stemme. Jeg så for nogle år siden en udgave af "Toppen af poppen"! En dag lød opgaven på at de deltagende skulle synge en sang for hinanden. En kendt person som var vant til at "være på", havde det så forfærdeligt med at skulle synge for de andre - det var vældig grænseoverskridende. Sådan har du det måske også, men jeg vil alligevel opmuntre dig til at gøre det... Dit barn er ikke kritisk!
HUSK AT INGEN STEMME ER BEDRE FOR DIT BARN END DIN STEMME!
Det gælder også når du synger! Så kast dig frimodigt ud i det og syng evt. i starten sammen med en cd. 
Go' fornøjelse :)

I næste blogindlæg kommer der flere fantastiske grunde til at synge og spille med dit barn :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar